header-image

Officieel MBTI Practitioner


Afgelopen vrijdag ben ik geslaagd voor mijn Myers Briggs Type Indicator (MBTI) examen. En u snapt, hier ben ik enorm blij mee. Naast de officiĆ«le erkenning is dit vooral omdat ik nu mensen en organisaties nog beter kan helpen met thema’s als een betere samenwerking, het omgaan met conflicten, klantencontact, talentontwikkeling en leiderschap.

Wat is MBTI?

MBTI is een van de meest gebruikte instrumenten in de wereld en vindt haar oorsprong al in de vorige eeuw. Tussen de twee wereldoorlogen in ontwikkelden Katharine Briggs en Isabel Myers de eerste versie van deze vragenlijst met als doel om met meer begrip en inzicht in elkaar een bijdrage te leveren aan wereldvrede. Pas na 20 jaar wetenschappelijk onderzoek is de eerste vragenlijst gepubliceerd en inmiddels zijn er meer dan 4.000 onderzoeken naar gedaan.

Link met Hostmanship

MBTI spreekt mij aan omdat een van de weinige instrumenten is dat op een positieve wijze de verschillende persoonlijke voorkeuren laat zien en hoe deze goed kunnen samenwerken. Het is dus geen competentie- of eigenschappentest, maar een vragenlijst die je laat zien waar je energie van krijgt; hoe je informatie tot je neemt; hoe je besluiten neemt en hoe je je leven organiseert.

Hostmanship gaat over het verwelkomen van jezelf en het verwelkomen van anderen. Met een beter inzicht waarom je zelf reageert zoals jezelf reageert, en waarom anderen op een andere manier reageren gaat dit verwelkomen met zelfinzicht eenvoudiger en effectiever. Meer informatie over de mogelijkheden van Hostmanship in combinatie met MBTI vind je op mijn MBTI pagina.

DELEN VIA: